LAPISAN 1 :
# sebuku kek marble atau coklat
# potong dan susun dalam loyang atau bekas mengikut citarasa
# siram dengan air buah atau air tin hingga basah dan rata
LAPISAN 2 :
Bahan-bahannya~
1) 3 atau4 sudu makan tepung castard
2) 1 tin air
3) 3/4 cawan gula pasir
4) 1 camca esen vanilla
# campur semua bahan di atas dalam periuk dan masak hingga adunan berkilat dan likat
# tuang atas kek tadi sedikit demi sedikit hingga rata
# susun buah-buahan campuran seperti laici, peach dan kiwi di atas puding
LAPISAN 3 :
# satu bungkus kristal jelly berperisa ditambah dengan 1 setengah cawan air
# masak jelly hingga jernih
# kemudian tuang jelly tersebut di atas buah-buahan tadi hingga rata dan tenggelam
# simpan dalam peti sejuk
p/s :
* puding ini lebih enak dimakan ketika sejuk...
* sesuai untuk semua peringkat umur...
* sedaaap....
SELAMAT MENCUBA! (^-^)V
No comments:
Post a Comment